Kayuhan Perpaduan 2011 (John Version)

Assalamualaikum sekalian pengView blog saya..

Agak lama kali ni saya tak update. But, thanks kepada siapa- siapa yang view blog saya. Walaupun tak update. Saya tengok peratusan View saya meningkat juga. Terima Kasih yang tak terhingga atas support sekalianšŸ™‚

Sepanjang 5 hari aku tak update blog ni. Tak banyak benda sangat aku buat. Cuma hari tu aku pergi dariĀ Kedah—> Penang–> KL —> Putrajaya —-> Penang.

This slideshow requires JavaScript.


Penat tu memang penat la. Aku pergi Kuala Lumpur sebab ada jemputan dari Jabatan Belia TataNegara untuk program Kayuhan Perpaduan 1 Malaysia. Kayuhan ni melibatkan seluruh rider dari seluruh negeri. Diorg kayuh basikal pusing malaysia sampai ke KL.šŸ™‚ Giler2 kan?

Aku dan kawan2 dijemput untuk buat Ā ramai di sana. Sebab diorg perlukan 47 orang rider. Kami ni pergi untuk mencukupkan jer la qouta 47 orang tu. Tapi yang paling best sehari Belia TataNegara bagi Ā RM100. Makan, minum, pakaian, basikal, transport pergi balik semua diorg sediakanšŸ™‚ Kawan2 pun ramai…

This slideshow requires JavaScript.

Sehari kita orang berkayuh 80+KM. Tapi ada la check point dia untuk setiap 20KM tu. Nak ikotkan dengar memang senang. Tapi tera nak sampai 20KM tu memang renyah gile. Jenuh nak tahan sakit pungkoq, sakit betis, sakit peha, sakit tapak kaki, sakit badan, berpeluh berceqau dan rasa nak muntah sebab semua tu mental tak kuat. Bagi peserta yang dah kayuh pusing 1 Malaysia tu mmg tak da hal la.

Tapi apa yang paling seronok dalam hidup aku ialah…
Aku dapat bersama- sama kawan-kawan aku untuk jangka masa yang lama. Diorg dah macam adik beradik aku. Bila dapat bersama.. memang happening gile.

Lupa nak beritahu.. Dalam tempoh 5 hari. Ramai customer ada order GP. Tapi tak tahu la jadi ke tak. Sebab diorg minta reserve. Alhamdullillah dalam 8 ekor akan terjual dalam masa terdekat ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s