Lelaki dan Haiwan Peliharaan

Salam~!
Topik hari ni saya nak post ialah tentang…..

‘Lelaki yang Memelihara Haiwan Peliharaan’  ini lelaki yang  jenis macam mana, sikap, sifat, peribadi seorang lelaki tu? selain dari obsesi dengan hobi semata- mata. berilah seberapa banyak pendapat anda.🙂

Saya sendiri nak kaji tentang ape pendapat orang lain berkenaan Lelaki dan Haiwan Peliharaan?  dengan mengunakan pendekatan Status di Facebook untuk bertanyakan kepada rakan- rakan dalam Facebook.

Selalu orang beranggapan perempuan jer (sebab dia nampak macam emak-emak sikit) yang sesuai untuk bela Pets ni. (termasuk saya sendiri yang beranggapan sebegitu). Rupanya saya betul silap. Ternyata ramai lelaki juga membela haiwan peliharaan ni. Anda sendiri boleh join mana- mana group berkaitan haiwan peliharaan dekat dalam Facebook. Memang ramai kaum lelaki yang join dan bela demi hobi dan obsesi terhadap haiwan itu sendiri. Ada ramai juga breeder yang sememangnya dari kaum lelaki. Secara ringkasnya lelaki juga amat berminat dalam dunia Pets ini. Ada yang lelaki sanggup berhabisan ribuan ringgit demi haiwan peliharaan mereka. Saya sendiri tanya dan menyoal tentang kewangan untuk maintenance haiwan peliharaan mereka. Ada juga yang sanggup import dari luar negara demi untuk dapatkan Pets yang mempunyai kualiti breed yang terbaik.

Click image untuk besaqkan. Nanti dia jadi Image Viewer

Dari kordifikasi yang berbeza, dari apa yang saya kaji. Ramai mengatakan lelaki yang bela haiwan peliharaan ini bersikap lebih berdisiplin, prihatin, dan penyayang. Tuntasnya, lelaki seperti ini memang sesuai untuk dijadikan teman lelaki yang terbaik atau suami yang penyayang kepada keluarga.

Di bawah ni ada slide show komen rakan- rakan dalam Facebook. Terima kasih banyak- banyak kerana bagi feedback yang terbaik. Semoga dengan entri kali ini dapat mengubah pemikiran kita haiwan peliharaan cute- miut ni bukan sahaja sesuai untuk perempuan jer tapi termasuk lelaki. (anjakan paradigma lebih kurang camtu la. hehe)

This slideshow requires JavaScript.

thanks guys🙂 keep support my blog.
spread❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s