Kandalah Jack Cavy

Sekali lagi diingatkan.- Guinea Pig takde pertalian darah atau kena mengena ngan PIG ok. Just nama tu dapat sebab orang putih makan daging guinea pig pastu diorg cakap “ehhh!, daging menatang ni rasa macam ‘pork’ la.. kita panggil menatang ni Guinea Pig la nohh.. ”  

SALAM, di sini saya nak terangkan beberapa cara atau tips-tips yang berguna kepada rakan- rakan semua yang baru mencuburi sukan ini, atau yang sudah otaisan. Kalau salah, tolong tegurkan..

yang baik kita kongsikan bersama, insyaAllah.

Saya menulis atas segala apa yang saya tahu tentang keadaan GP di Malaysia dan kesusuaian keperluan serta apa yang GP kita kehendaki, kebanyakkan website GP selalu menyatakan perkara yang jarang ada atau tidak ada di Malaysia. Jadi saya ketengahkan benda- benda basic sebagai GP owner Malaysia.Guinea Pig @ Arkus @ Arbok @ Tikus Belanda atau apa- apa saja orang panggil tu tak kisah. Tapi dia ada macam- macam…

View original post 1,044 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s