Revolusi Hobi

Assalamualaikum. Harap semua pembaca sihat- sihat belaka.

Saya pun tak faham. Apa yang customer nak?

Nak koleksi RARE? nak elok- elok?
Tapi harga nak macam local.. ?

Saya dah bagi gambar boleh pilih warna, tapi nak warna lain plak, lepas tu dah jumpa tak nak beli pula katanya harga mahal.Habis? Nak macam mana? Nak elok kualiti AAA+ show dapat no.1 kat show tapi beli harga rm100? Baik tak payah import, local belambak yang dah champion.

Kalau nak dibandingkan dengan hobi bela kucing rasanya memang ketara sangat sebab walaupun kucing yang tak ada certificate pun boleh mencecah ribuan ringgit tetapi demi hobi sanggup habiskan duit serta perbelanjaan harian kucing yang sangat jauh beza dan lebih mahal. Manakala gp hanya cukup sekadar makan pellet arnab kualiti premium serta daun hijau untuk sumber protein dan vitamin. Dimanakah kesedaran untuk kita sampai tahap seperti Show Kucing dan Arnab dimana pertubuhan mereka sangat diiktiraf dan aktif serta mendapat taraf dimata orang ramai? Ramai orang masih tidak mengetahui guinea pig ni apa dan bagaimana rupa.

Saya boleh screenshot beratus2 komen dan IM saya yang tak pernah paksa beli saya punya gp malah saya suruh beli dari local breeder dan harga jauh lebih murah. First saya akan PM customer ‘gp saya mahal’. Terpulang, ada yang faham dan ada yang bebal nak harga murah.

Jpeg

Parcel

Jpeg

Blondy anak Ejam

Salam

Haters gonna hate. Jazakallahuqairan Kasiran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s